Свиняча тушонка в автоклаві

 

Вибираємо м'ясо для тушонки зі свинини в автоклаві

 

Від правильного вибору залежить смак готової тушонки - і це не порожні слова. Типова помилка багатьох шанувальників консервації - недостатня увага підбору інгредієнтів, через що вся партія консервації виходить не ідеальною. Свинина в автоклаві буде відмінною, якщо:

  • купувати для цього виключно свіже м'ясо;
  • при виборі віддавати перевагу корейці, лопатці або ошийку;
  • купувати жирні шматки. Якщо жиру мало - потрібно окремо купити сало;
  • для ніжного смаку додавати до м'яса трохи рульки.

Дієтичний рецепт свинячої тушонки в автоклаві

 

Для приготування консерви необхідно:

  • в міру жирне свиняче м'ясо - 500 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт .;
  • чорний перець - 3 горошини;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • лавровий лист - 1 шт.

Консерви з свинини в автоклаві легкі в приготуванні: м'ясо нарізаємо на шматки по 50 г, пересипаємо сіллю, змочують 1 ч.л. води. На дно півлітрових банок викладаємо лавровий лист, порізану цибулю, перець, м'ясо. Банки наповнюємо в повному обсязі, залишаючи до 2 см. Закатані банки ставимо в автоклав, наповнюємо його водою і починаємо 40-хвилинну стерилізацію при 110-градусної температури.

 

Свиняча тушонка в автоклаві: традиційний рецепт

 

Тушенка из свинины рецепт в автоклаве

 

Традиційний рецепт тушонки зі свинини вимагає наступних інгредієнтів:

  • свинина (м'якоть);
  • сало;
  • мелений перець чорний;
  • перець-горошок запашний;
  • сіль;
  • лавровий лист;
  • часник;
  • можна скористатися готовим набором спецій для м'яса.

Консерви зі свинини в автоклаві в домашніх умовах розрахована на викладку в літрові банки. Їх потрібно вимити, висушити, а після укласти на дно зубчики часнику (можна навіть не чистити), перець-горошок, лавровий лист. Слідом викласти помиті нарізане невеликими кубиками сало. Після помити м'ясо, висушити за допомогою паперових рушників, нарізати 50-грамовими шматочками і розкласти по банках, залишаючи 2-сантиметровий проміжок від шийок. Трамбувати вміст не потрібно - тільки посолити і посипати меленим перцем.

Банки закатати і поставити в автоклав. У нього налити воду - так, щоб вона повністю покрила вміст. Після апарат закрити і нагнітати тиск в 1 атм. Далі можна почати нагрів. Як тільки температура досягне 110 градусів, засікаємо час і витримуємо 40 хвилин.

 

Свиная тушенка консервы


Рецепт тушонки зі свинячої голови в автоклаві

 

Готується тушонка зі свинячої голови в автоклаві з наступних інгредієнтів:

  • м'ясо і сало з голови;
  • суміш кмину, коріандру і кропу (можна купити готову);
  • велика сіль;
  • суміш перців (теж краще придбати готову);
  • цибулини невеликого розміру.

Свинячу голову промити, висушити паперовими серветками, обрізати з неї все сало і м'ясо, порізати його на невеликі шматки. На дно літрових банок викласти крупно порізану цибулю, на нього покласти сало, а зверху - м'ясо. Вміст посипати спеціями, перцем, добре посолити. Трамбувати м'ясо не потрібно. І не варто забувати залишити 2-сантиметровий проміжок від кришок. Готові банки закатати і відправити в автоклав на 40-хвилинну стерилізацію при температурі 110 градусів Цельсія.

 

Рецепт тушонки зі свинини з гречкою в автоклаві

 

Потрібний набір інгредієнтів:

  • свиняче м'ясо і сало;
  • морква;
  • цибуля;
  • гречана крупа;
  • сіль;
  • спеції за смаком.

М'ясо і сало нарізати і пропустити через велику м'ясорубку. Окремо злегка підсмажити на олії цибулю з морквою. Одержаний фарш змішати з засмажкою, додати в нього добре промиту гречану крупу, посолити. У чисті банки (літрові або півлітрові) викласти отриману суміш, залишаючи невеликий проміжок зверху. Банки закрити і відправити в автоклав на 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.

Будь який рецепт тушонки зі свинини в автоклаві буде доступний, якщо мати в господарстві якісний прилад. Для великого виробництва тушонок можна купити промисловий автоклав, в якому можна консервувати більшу кількість банок одночасно.

Наша компанія виробляє автоклави промисловим способом. Завдяки цьому готова продукція повністю безпечна, довговічна і зручна у використанні. З нею ви зможете приготувати будь-який вид консервації.