Свинний паштет

 

Пропорції інгредієнтів:

  • свинна підчеревина ㅡ 75%;
  • свинна печінка ㅡ 25%.

Приправи (в пропорції на 1 кг відвареного м’яса):

  • сушений майоран ㅡ 3 г;
  • сушений базилік ㅡ 1 г;
  • перець білий мелений ㅡ 3 г;
  • мускатний горіх ㅡ 2 г;
  • часник ㅡ 2-3 зубчики або 1,5 г сушеного;
  • цибуля ㅡ 1 кг;
  • олія.

 

Спосіб приготування:

  1. 700 грам цибулі очищаємо та кладемо в каструлю, куди наливаємо воду та трішки підсолюємо. Доводимо до кипіння.
  2. М'ясо та печінку нарізаємо невеликими шматочками і проварюємо в окропі по черзі по 5 хв. З відвареної свинини видаляємо шкіру.
  3. Залишки цибулі чистимо та обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.
  4. М’ясо й печінку збиваємо в блендері. Додаємо цибулю, спеції та бульйон, який залишився після варіння м’яса, щоб вийшла сметаноподібна маса.
  5. Банки заповнюємо паштетом приблизно на ¾, оскільки в процесі стерилізації продукт збільшиться в об’ємі.

 

Консервуємо в автоклаві 40 хвилин при 110 градусах. Після завершення цього процесу банки потрібно перевернути догори дном.

 

Паштет із курячої та свинної печінки

 

Інгредієнти:

  • заморожена печінка ㅡ 2,8 кг;
  • цибуля ріпчаста ㅡ 4 шт.;
  • морква ㅡ 4 шт.;
  • вершкове масло ㅡ 400 г;
  • сіль ㅡ 10 г/кг;
  • перець чорний мелений;
  • мускатний горіх.

 

Спосіб приготування:

  1. Печінку розморожуємо та ретельно промиваємо, чистимо. Пропорція свинної та курячої печінки не важлива.
  2. Окремо бланшуємо в киплячій воді два види печінки: свинну ㅡ 20 хв., курячу ㅡ 10 хв.
  3. Цибулю та моркву чистимо і подрібнюємо: цибулю нарізаємо середнiм кубиком, а моркву натираємо на грубій тертці.
  4. Овочі обсмажуємо на вершковому маслі до готовності.
  5. Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку, а отриману масу ще додатково блендеруємо.
  6. Додаємо спеції за смаком та ретельно перемішуємо, заповнюємо банки, не докладаючи 3 см до верху.

 

Банки закриваємо кришками та відправляємо в автоклав. Процес автоклавування за даним рецептом триває 40 хвилин при 110 градусах.

 

Паштет “Туристичний”

 

Інгредієнти:

  • свинна печінка ㅡ 1,8 кг;
  • м’ясо свинне ㅡ 1,8 кг;
  • сало ㅡ 5 кг;
  • цибуля ріпчаста ㅡ 12 шт.;
  • курячі яйця ㅡ 12 шт.;
  • сіль ㅡ 2 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Печінку відварити до готовності та подрібнити в м’ясорубці разом із сирим м’ясом і салом.
  2. Цибулю очищаємо та пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо.
  3. До отриманого фаршу додаємо яйця, сіль і ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

 

Паштет кладемо в банки та закриваємо кришками. Консервуємо в автоклаві 40 хвилин при 110 градусах.

 

Паштет зі свинної голови

 

Інгредієнти:

  • свинна голова ㅡ 1 шт.;
  • свинна печінка ㅡ 1 шт.;
  • манна крупа ㅡ 1 ст.;
  • цибуля ㅡ 6 шт.;
  • курячі яйця ㅡ 7 шт.;
  • молоко ㅡ 0,5 л;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • спеції за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. Голову відварюємо до готовності, охолоджуємо та відділяємо м’ясо від кісток.
  2. М’ясо, цибулю та сиру печінку пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Молоко кип’ятимо та залишаємо до повного остивання.
  4. До фаршу додаємо яйця, холодне молоко та манку. А також спеції за смаком та ретельно перемішуємо